Sportisimo ½ Maraton Praha 2019 - Běháme i když nemůžeme

Běhat se svalovou dystrofií většinou moc nejde, ale existuje pár výjimek. Jednou z nich je Sportisimo ½ maraton v Praze, který byl letos 6. dubna, a kde jsme nemohli chybět.

Velké díky organizaci Running With Those That Can't, díky které můžeme tuto akci absolvovat. RWTTC (Running With Those That Cant – Běháme s těmi, co sami nemohou) dává již 10 let dohromady děti i dospělé, kteří běhat nemůžou a běžce, kteří chtějí podpořit dobrou věc. A my z PARENT PROJECTU, jsme u toho již 9 let. Jsme nejen účastníci, ale podílíme se na organiazci zázemí a celého závodu.

Letos běželo celkem 22 týmů a z toho 8 byli naši členové. Dokonce běželo 6 rodičů, kteří si neopakovatelnou atmosféru závodu užili stejně jako děti. Každý vozík měl tým složený z 2 – 6 běžců. V tomto závodě nejde o čas, ale o to doběhnout a zprostředkovat jedinečný zážitek všem, kteří se vezou.

Atmosféra celého závodu byla neskutečná. Fandili a povzbuzovali tisíce lidí a ten kdo neběžel, nasával veškerou pozitivní energii, která v srdci Prahy pulzovala okolo celé trati.  Pokud jste zmeškali letošní ročník, nenechte si ujít ten příští, protože to stojí za to.

Děkujeme i firmě Benecykl, bez jejichž vozíků a servisu by se závod neobešel. A restauraci Las Adelitas, která poskytla catering po závodu.