Školíme asistenty

Na většině našich pobytových akcích máme asistenty. Je to již nějaký pátek, kdy jsme začali využívat jejich služeb, a nemůžeme si jejich péči vynachválit. Dělat asistenta není vůbec jednoduché. Je to docela zápřah. Aby všichni, kdo se rozhodnou do toho jít, věděli co a jak, připravujeme pro ně jednou za rok školení.

To letošní proběhlo 27. 6. 2019 v Praze, v kancelářích AIFP, a vedla ho naše specialistka Mgr. Markéta Vlčková. Všichni zúčastnění se dozvěděli informace o péči o klienty a také o zvláštnostech dětí a dospělých s nervosvalovým onemocněním. Dále jsme si řekli vše o kompenzačních pomůckách, se kterými se mohou v praxi setkat. Vysvětlili jsme si také, jak je bezpečně obsluhovat. Neméně důležitá část školení patřila psychologickým aspektům. Rozebírali jsme konkrétní situace, které mohou nastat při práci s klientem nebo při komunikaci s rodiči klienta. Nedílnou součástí školení byla také bezpečnost práce. Bez té to prostě nejde. Pro rodiče je velmi těžké svěřit své poklady někomu jinému, a tak si musí být jistí, že o jejich ratolesti bude maximálně postaráno.

Závěr patřil sestavování programu pro následující pobytové akce. V létě se jich totiž koná nejvíce.

Děkujeme všem zúčastněným a přednášejícím. Jak se říká: těžko na cvičišti, lehko na bojišti, takže směle do dalších akcí s našimi báječnými proškolenými asistenty. :-)