Psycho-rehabilitační pobyt - víkendový pro rodiny s malými dětmi jaro 2021

Krásný, prosluněný víkend jsme strávili na pobytu pro rodiny s malými dětmi od 18. do 20. června 2021 v Domě rodin Smečno.

Pro rodiče i děti byl připravený pestrý program plný přednášek, vyrábění, kvízů, her a soutěží. V sobotu za námi přijeli dobrovolníci z Canisterapie Kladno, z. s., kteří s sebou přivezli pejsky, se kterými děti plnily úkoly, hrály si a strávily krásné dopoledne.

Po obědě si děti s paní cukrářkou ozdobily cupcaky ovocem a ručně vyrobenými kytičkami z marcipánu a vyrobily si také tučňáky, které si odvezly domů na památku. V neděli si děti vyrobily krásné rámečky na fotografie. A ještě zbyl čas i na skákání na trampolíně.

Asistentky si připravily pro děti soutěže o ceny a večerní pohádkový kvíz. Celý víkend se dětem plně věnovaly, aby si rodiče mohli na chvíli odpočinout, zúčastnit se přednášek z psychoterapie, sociální oblasti a přednášky ohledně výzkumu a léčby.

Některé maminky a tatínkové se nechali hýčkat na masáži od fyzioterapeutky Mgr. Anny Hrbaté. A došlo i na pedikúru.  

Po celý víkend byla rodinám k dispozici sociální pracovnice Bc. Monika Frantlová a psycholožka Mgr. Simona Dejdarová, která si pro rodiče i děti připravila přednášky, ukázky meditace a cvičení s pejskem pro děti. V pátek a v sobotu za námi přijela MUDr. Karolína Podolská a fyzioterapeutka Mgr. Anna Hrbatá s námi byla sobotní a nedělní dopoledne a poskytla poradenství ohledně rehabilitace.

Děkujeme všem zúčastněným rodinám za příjemně strávený pobyt a též organizátorům a asistentkám, bez kterých by se pobyt nemohl uskutečnit.
 Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí.
Projekt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva práce a sociálních věcí a Lékárna.cz