Psycho-rehabilitační pobyt - víkendový pro rodiny s malými dětmi podzim 2022

Zasněžený víkend jsme s rodinami a jejich dětmi strávili na psycho-relaxačním pobytu, který se konal 18. - 20. listopadu 2022 v Centru Mariapoli v Praze ve Vinoři.

Pro děti jsme připravili bohatý program plný her a zábavy s asistenty. V sobotu za námi přijela paní Lenka Nitschová se svými filmovými hvězdami – pejsky, které trénuje na účast ve známých filmech, seriálech nebo pohádkách. Možná jste viděli film Gump, do kterého nejen že trénovala hlavní postavy, ale také si sama ve filmu zahrála! Děti i rodiče si setkání moc užili, pokládali spoustu otázek a také se s pejsky pomazlili.

Během sobotního odpoledne se děti přenesly pod hladinu mořského světa, objevovaly svět prastarých dinosaurů nebo krásy přírody na Antarktidě či v Peru, a to díky speciálním brýlím na virtuální realitu, které nám zapůjčil nadační fond Loďka. Hani, moc ti děkujeme za skvělou zábavu!

Eliška, logopedická asistentka, si pro děti připravila hry na trénink rytmu s nejrůznějšími hudebními nástroji. Psychoterapeutka Hanka vedla s dětmi skupinku na téma osamostatňování.

Rodiče si během víkendu povídali, odpočívali, užívali si péče pedikérky Vlaďky a fyzioterapeutky Aničky. Také využili individuálních konzultací celého týmu a sdíleli mezi sebou své zkušenosti, radosti i obavy. Společně s Hankou a Karolínou probrali také téma osamostatňování svých dětí.

V neděli za námi přijel student psychologie Jindřich Vrba, který se s rodiči zaměřil na techniky zvládání stresu mindfulness.

Po celý víkend byla rodinám k dispozici sociální pracovnice Bc. Monika Frantlová a psychoterapeutka Mgr. Hana Benešová. V sobotu za námi přijela MUDr. Karolína Podolská a fyzioterapeutka Mgr. Anna Hrbatá.

Děkujeme všem zúčastněným rodinám za příjemně strávený pobyt a též organizátorům a asistentům, bez kterých by se pobyt nemohl uskutečnit.

Akce se mohla uskutečnit díky profesionalizaci a restrukturalizaci organizačního týmu Parent Project. Projekt je podpořen z FM EHP a Norska 2014-2021, z programu Zdraví. Náklady na zajištění asistence na pobytu podpořila společnost Pears Health Cyber s.r.o. z grantu Lékárna.cz. Děkujeme!

Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí