Psycho-rehabilitační pobyt - víkendový pro rodiny s malými dětmi podzim 2021

Zavírali jsme sezónu!

Víkendový pobyt rodičů a mladších dětí z Parent Projectu byl v letošním roce poslední, který pro své členy uspořádala naše pacientská organizace. Není tak divu, Vánoce jsou za dveřmi a my již žijeme plánováním a přípravou pobytových akcí na příští rok.

Od pátečního odpoledne do nedělního oběda jsme si užívali společných setkávání, rozhovorů na vážná i lehčí témata, sdílení našich zkušeností a hlavně odpočinku. O partu dětí se skvěle staral tým asistentů, program plný her a zábavných aktivit pro ně opět připravila naše milá Aneta. 
Rodiče měli možnost individuálních konzultací se členy odborného týmu - Simonou, Karolínou a Monikou - a kromě vlastních diskuzních a svépomocných skupin mohli navštívit i Simonino povídání o realitě inkluzivního školství a zapojit se do živé debaty. 

Rozhovory a výměna zkušeností na téma školní docházky dětí s Duchennovou svalovou dystrofií a jinými vzácnými dystrofiemi se v rozhovorech dospělých i v individuálních konzultacích objevovaly průběžně po celou dobu pobytu a bylo zřejmé, že je to jedna z oblastí, kterou rodiny našich členů ve svém životě intenzivně řeší. 

Víkend se povedl. Byl pestrý. Přijely známé i nové rodiny, rodiny v plném počtu, včetně sourozenců, i samotní tatínkové s dětmi, přijely asistentky, dorazili i asistenti. Po Novém roce se s rodiči a mladšími dětmi  opět sejdeme. Na jarním víkendu, pak znovu v létě na týdenním pobytu a opět o víkendu na podzim či v zimě. Těšíme se na vás!

Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí
Pobyt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva práce a sociálních věcí a Lékárna.cz