Psycho-rehabilitační pobyt - víkendový pro rodiny s malými dětmi jaro 2022

Víkend plný modré oblohy a sluníčka jsme strávili na víkendovém psycho-relaxačním pobytu pro rodiny s malými dětmi v termínu 25.-27.03.2022 v RS Hřebíkárna v Chomutově.

Pro rodiče i děti byl připravený pestrý program plný přednášek, rukodělných aktivit, her a zábavy…

V sobotu dopoledne pro děti a asistentky přijel Zoovláček Amálka z místního Zooparku Chomutov. Děti tak zažily netradiční prohlídku ZOO včetně komentáře.

Po obědě se děti i rodiče účastnili přednášky paní Ing. Marie Navrátilové z firmy Ortus Health, která nám představila ionizační zubní kartáčky Ionickiss. A dentální hygienistka paní Mgr. Petra Křížová, DiS., se podělila s dětmi o tipy, jak správně čistit zuby, jak používat zubní pomůcky a jak nejlépe pečovat o své zoubky :)

Ani na tomto pobytu nechyběli rukodělné dílny… maminky si popovídaly u vyrábění charitativních náramků a děti si vymalovaly velikonoční vajíčka.

Některé maminky a tatínkové se nechali hýčkat na masáži od fyzioterapeutky Mgr. Anny Hrbaté, která také dala rodinám užitečné rady, jak rehabilitovat a protahovat se svými dětmi.

Po celý víkend byla rodinám k dispozici sociální pracovnice Bc. Monika Frantlová a psycholožka Mgr. Simona Dejdarová. V sobotu za námi přijela MUDr. Karolína Podolská a fyzioterapeutka Mgr. Anna Hrbatá.

Děkujeme všem zúčastněným rodinám za příjemně strávený pobyt a též organizátorům a asistentkám, bez kterých by se pobyt nemohl uskutečnit.

Akce se mohla uskutečnit díky profesionalizaci a restrukturalizaci organizačního týmu Parent Project. Projekt je podpořen z FM EHP a Norska 2014-2021, z programu Zdraví. Děkujeme!
Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí
Pobyt byl realizován za finanční podpory Ministerstva práce a sociálních věcí.