Psycho-rehabilitační pobyt - týdenní "Dámská jízda" 2022

Také v letošním roce se uskutečnila Dámská jízda maminek dětí se svalovou dystrofií a jejich sourozenců, konala se v termínu 9. - 16. července 2022 v Rekreačním zařízení Vyhlídka v Češkovicích.

Celý pobyt měly maminky a děti nabitý program, který se skládal z hraní deskových her, venkovních aktivit a výletů. Nesmíme zapomenouti ani na přednášky, svépomocné skupiny a jiné vzdělávací a seberozvojové aktivity!

Po celý pobyt se o děti staral skvělý tým osobních asistentů, a maminky tak měly čas vypít si v klidu kávu, probrat nejrůznější témata, se kterými se v životě potýkají, ale také vyrazit na výlet bez dětí, a užít si tedy vzácný čas sami pro sebe. Nevynechali jsme zámek Rájec – Jestřebí, hrad Boskovice, nedalekou rozhlednu Podvrší, Macochu a další krásy tamějšího okolí.

Děti si čas bez rodičů také velmi užily… Hrály deskové hry, střílely z kuše a z praku, chodily do bazénu ve vedlejším Wellness hotelu Panorama, zkusily si biliardový minigolf, hrály stolní tenis, ozdobily plecháčky a užily si spoustu legrace.

V pondělí za námi přijela kadeřnice Jana Slámová a vizážistka Renata Jirásková z firmy Mary Key. A naše fotografka Iva Svobodová nafotila krásné fotografie maminek s dětmi. A nezapomněli jsme ani na tradiční společnou fotografii. Kameraman Petr Vinš natáčel děti při nejrůznějších hrách, abychom mohli i letos zveřejnit 7. září na Světový den povědomí o Duchennově svalové dystrofii, speciální video.

Celý týden byla maminkám i dětem k dispozici sociální pracovnice Bc. Monika Frantlová, přijela za námi také odborná lékařka MUDr. Karolína Podolská, paní psycholožka Mgr. Simona Dejdarová, fyzioterapeutka Mgr. Anna Hrbatá, která namasírovala maminky a konzultovala s nimi rehabilitace jejich dětí, fundraiserka Jana Sováková a naše marketingová specialistka Ing. Veronika Cézová.

Děkujeme Všem organizátorům akce, asistentkám a asistentům, kteří se starali o děti malé i dospělé, odborníkům, kteří za námi přijeli a strávili s námi velmi cenný čas. Velmi si vaší práce vážíme a těšíme se brzy na viděnou!

Akce se mohla uskutečnit díky profesionalizaci a restrukturalizaci organizačního týmu Parent Project. Projekt je podpořen z FM EHP a Norska 2014-2021, z programu Zdraví. Děkujeme!
Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí