Psycho-rehabilitační pobyt - týdenní "Dámská jízda" 2021

V termínu od 10. 7. do 17. 7. 2021 se ve Střelských Hošticích v rekreačním zařízení DDM Střelské Hoštice sešla skupina maminek, dětí, dospělých dětí, asistentů a odborníků, aby nasbírali nové zážitky, podělili se o své zkušenosti a sdíleli radosti i starosti.

Celý týden hrály děti spoustu her – například fotbal, střílely z kuše, ale především si užívaly čas strávený s kamarády a asistentkami. Na konci týdne dostaly diplomy a krásné dárky jako poděkování za účast celotýdenních ‚Her bez hranic‘.

Během týdne jsme navštívili krásná místa – například hrad Rabí, Strakonice, zámek Blatná nebo hrad Kašperk.

V pondělí za námi přijela kadeřnice a vizážistka Renata Jirásková z firmy Mary Kay. A naše fotografka Iva Svobodová vyfotila nalíčené a učesané maminky s jejich dětmi. Nezapomněli jsme ani na tradiční společnou fotografii.

Kameraman Václav Kolář z Photogo natáčel aktivity všech dětí, aby ze záběrů mohlo vzniknout krásné překvapení…

Milou a užitečnou návštěvou byla paní Mgr. Zdeňka Faltýnková a firma Libelladesign, která vytvořila variabilní sedací systém minimalizující vznik dekubitů a usnadňující jejich případnou léčbu.

Sedáky se skládají z několika vrstev, z nichž jedna je vyráběna na 3D tiskárně tak, aby vyhovovala individuálně každému klientovi. Jejich rady a tipy ocenily maminky dětí využívající mechanické i elektrické vozíky. A rádi se zaškolili také odborníci, kteří mohou služby firmy nabízet dalším rodinám. Pan Hykel z firmy Resmed pak za námi přijel kvůli seřízení a zkontrolování dýchacích přístrojů našich klientů.

Celý týden byla maminkám i dětem k dispozici paní psycholožka Mgr. Simona Dejdarová, která vedla Dětské skupiny týkající se nejrůznějších témat – například např. emocí, naslouchání... Na několik večerů si pro nás Simona připravila skupinové psychosociální hry, které všechny moc bavily.

MUDr. Karolína Podolská, která se zabývá přechodem péče u našich dětí, s námi také strávila celý týden a Bc. Monika Frantlová si pro maminky připravila přednášku ze sociální oblasti, zejména problematiky na téma odvolání se u sociálních příspěvků.

Děkujeme všem organizátorům akce, asistentkám, které se staraly o děti malé i dospělé, návštěvám a odborníkům, kteří za námi přijeli a strávili s námi cenný čas. Velmi si vaší práce vážíme a těšíme se brzy na viděnou!

Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí

Projekt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva práce a sociálních věcí a Lékárna.cz