Psycho-rehabilitační pobyt - První dětský víkendový bez rodičů

Konečně jsme se dočkali!

Dlouho očekáváný víkend pro děti bez rodičů, plánovaný původně na podzim a jaro minulého roku a nerealizovaný z důvodu coronavirových opatření, se uskutečnil o víkendu 17. – 19. 9. 2021 v chomutovském Druhém mlýně.

Sešla se nás skoro stejná parta dětí, jako na letním táboře, skvělá skupina asistentů a asistentek, psycholožka Simona a vedoucí táborového programu Aneta. Tentokrát jsme si zahráli na indiány, vyrobili si vlastní čelenku a pončo, pouštěli lodě, odlévali stopy a hráli spoustu zábavných her. Na konci pobytu jsme se ještě zvládli všichni společně vyfotit a najít poklad.

Počasí již nebylo vůbec letní, v Bezručově údolí byla pěkná zima, ale zase jsme si mohli užívat cyklostezky dle libosti a nemuseli dávat tolik pozor na všudypřítomné cyklisty… V blízké restauraci První mlýn, kam jsme se vydali na výlet, jsme potkali milý a ochotný personál, který slíbil, že až přijedeme příště, tak tu nájezdovou rampu už budou určitě mít… Tak to se těšíme!

Zase se nám nechtělo domů… Vlastně chtělo, za našimi blízkými, ale víte, jak to myslíme. A tak jsme koukali do kalendářů a hledali, kdy plánuje Parent Project další pobyt pro děti (bereme i s rodiči, i když takhle jen s asistentkami a asistenty to nemá chybu).

Díky lidem, kteří pro Parent Project často dobrovolně a nezištně pracují a díky našim podporovatelům, kteří nám pomáhají finančně, se snad budeme moci setkávat dál. A zase vám o tom napíšeme!

Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí

Projekt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva práce a sociálních věcí a Lékárna.cz