Psycho-rehabilitační pobyt – letní tábor pro děti bez rodičů 2023

Ahoj, zdraví Vás děti z Parentu! Víte, že se dá objet celý svět za necelých sedm dní? A víte, že Vám k tomu stačí pár dobrých kamarádů, dospělých pomocníků a trocha odvahy, zvědavosti a chuti si společně hrát? Od 6. do 12. srpna jsme z Pluhova Žďáru společně cestovali po všech kontinentech, dozvídali se spoustu zajímavostí a plnili rozličné úkoly.

„A taky bych zmínil, jak jsme se pokoušeli pozorovat oblohu tím velkým dalekohledem, který přivezl Astrobus“, připomíná Matěj.

„Já bych napsala, jak jsme hráli fotbal na hřišti za penzionem“, připomíná Mia.

Ano, skoro pořád pršelo, ale zatopili jsme si v kamnech, hráli Pukec, zažehlovali korálky a táborák jsme měli v restauračním krbu (děkujeme personálu penzionu U zámku za skvělý nápad a vstřícnost).
Když se počasí konečně trochu umoudřilo, došlo i na domluvené setkání s místními dobrovolnými hasiči a večerní, více tajmenou, než strašidelnou bojovku.

Rozcházeli jsme se všichni neradi, ale s vědomím, že další plánovaný víkendový pobyt bez rodičů, už je vlastně za rohem...

na psaní této zprávy spolupracovaly děti z Parent Projectu

Akce se mohla uskutečnit díky profesionalizaci a restrukturalizaci organizačního týmu Parent Project. Projekt je podpořen z FM EHP a Norska 2014-2021, z programu Zdraví.  Odborné aktivity byly realizovány díky podpoře MPSV (dotační řízení Rodina) a díky podpoře Nadačního fondu Abakus (program Akcelerátor osamostatňování). Náklady na zajištění asistence na pobytu podpořila společnost Pears Health Cyber s.r.o. z grantu Lékárna.cz. Děkujeme!