Psycho-rehabilitační pobyt - Celorepublikové setkání rodin 2021

Na konci srpna se již tradičně sešly rodiny z celé naší republiky na akci Celorepublikové setkání rodin, které pořádá náš spolek Parent Project, z. s. v rekreačním středisku Prosaz Líchovy. I když nám počasí příliš nepřálo, společný víkend si všichni užili. Letošní setkání se neslo v duchu námořníků.

Večery byly ve znamení tance, společenských her a zábavy. V sobotu si pro nás připravila psycholožka Mgr. Simona Dejdarová námořnickou hru pro malé i velké, při které jsme si ověřili svou zručnost, znalost námořnických uzlů i schopnost řešení logických hádanek. Odměnou pro všechny byl poklad, z nějž si svou odměnu odnesly děti (ale i jejich rodiče).

Jako každý rok nás navštívili motorkáři a kamarádi z MDA RIDE, kteří naše rodiny podporují nejrůznějšími způsoby. Jsme rádi, že jsme s nimi mohli strávit krásné odpoledne, ugrilovat si maso, klobásky i zeleninu a pobavit se při rautu. Poté jsme doručili zdravici do Tokia našemu dobrému kamarádovi Adamu Peškovi. Zřejmě jsme mu tím poslali kousek štěstí.

V sobotu také rodiče využili služeb fyzioterapeutky Mgr. Anny Hrbaté, která poskytuje rodinám poradenství ohledně rehabilitace dětí,  rodičům pak nabízí masáže. Celý víkend byla rodinám k dispozici ke konzultacím psycholožka Mgr. Simona Dejdarová a sociální pracovnice Bc. Monika Frantlová.

Děkujeme organizátorům, díky kterým se mohou rodiny pravidelně setkávat. Samozřejmě děkujeme i asistentkám, které se po celý víkend věnovaly malým i dospělým dětem. Rodiče tak mohli na chvíli zapomenout na své každodenní starosti a povinnosti. 

Těšíme se na další společné akce.

Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí

Projekt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva práce a sociálních věcí a Lékárna.cz