Michal "Gody" Podhájecký - webdesigner a programátor

Michal "Gody" Podhájecký - webdesigner a programátor, který bere život takový jaký je.

Jméno a Věk?

Ahoj. Jmenuji se Michal "Gody" Podhájecký. Je mě letos 40 let. Teď jsem už 13 let v nemocnici Tanvald na oddělení NIP. Jsem na dýchacím přístroji.

Co Tě baví?

Baví mě hlavně počítače, sport formule 1 a biatlon, hudba, příroda.

Vzdělání, práce?

Mám devět let základní školy a tři roky rodinné školy v Jedličkově ústavu v Liberci. Moje práce je hlavně tvoření stránek pro firmu Dynweb s. r. o.

Mluvila s Tebou rodina o nemoci?

Rodina se se mnou vždy snažila mluvit o mé nemoci, i když v té době se tady o ní nic moc nevědělo, teď už je to mnohem lepší. O své nemoci jsem si uvědomoval od malička, ale hlavně od svých 15 let, kdy se tady o té nemoci začalo více mluvit a mě to zajímalo jak to se mnou bude dále.

Kdy sis začal uvědomovat svoji nemoc a jak jsi ji snášel v dětství a dospívání? Jak probíhalo Tvé vzdělání a práce?

V dětství jsem to snášel v klidu, chodil jsem do normální školy mezi zdravé děti, akorát jsem jezdil každé prázdniny do léčebny Košumberk. Dospívání bylo malinko horší, přešel jsem na školu do ústavu Jedličkův ústav v Liberci, kde já osobně jsem si rychle zvykl. Po škole jsem ještě pár let zůstal v ústavu a po čase jsem nastoupil do práce v Koloseu, kde jsme si zajistili s manželkou byt v Liberci. V Koloseu jsem se naučil dělat stránky a po čase jsem přešel do firmy Dynweb s. r. o. S manželkou jsme bydleli sami, a když jsem měl pomoc manželky tak to šlo dobře.

Co vzkážeš rodičům malých dětí?

Rodičům vzkazuji, aby se drželi a dělali pro své děti vše, co se dá.

Pokud se chcete dozvědět o Godym něco víc navštivte jeho web