Hokejbalový turnaj pro Parent Project - Jan Vaněk: Největší radost mám, když se lidé u našeho stánku zastaví a zajímají se o Parent Project

Jan Vaněk: Největší radost mám, když se lidé u našeho stánku zastaví a zajímají se o Parent Project

Poslední červnovou sobotu se v Horní Bříze konal hokejbalový turnaj. A stejně jako minulý rok, i letos se organizátoři - SK Horní Bříza - rozhodli výtěžek věnovat naší pacientské organizaci Parent Project.

Za Parent Project měl akci pod palcem náš webmaster Honza Vaněk. Proto vám s ním přinášíme bilanční rozhovor.

Honzo, jak vznikla tradice pořádat s SK Horní Bříza hokejbalový turnaj?

SK Horní Bříza pořádali tento turnaj už v minulých letech a minulý rok se rozhodli podpořit právě Parent Project. A Parent si vybrali i letos a musím říct, že spolupráce s nimi funguje výborně.

Jaký vztah máš ty konkrétně s pořadateli?

Jeden z pořadatelů je kamarád mého táty, takže zná i mě a Parent Project. Navíc jsme s rodiči dokonce v Horní Bříze chvíli bydleli, možná i díky tomu si organizátoři vybrali zrovna Parent Project.

Co všechno jsi musel za Parent Project k turnaji připravit?

Většinu příprav udělají pořadatelé z SK Horní Bříza, takže za Parent Project je potřeba už jen přivézt reklamní předměty a banner s logem Parentu; stánek a další věci zařídí právě pořadatel. Musím tady zmínit hlavně mého tátu, který tam vše pomůže ráno před turnajem připravit a já už přijedu do hotového stánku. A velkou pomocí na turnaji je i moje mamina. A co se týče času? Vše spojené s Parentem se domlouvá přibližně měsíc dopředu. Jde především o to dostat reklamní předměty k nám domů. A od nás pak putují v den turnaje do Horní Břízy.

Jaká byla atmosféra v sobotu 24. června přímo na místě?

Atmosféra byla skvělá, všichni z účastníků vědí, koho podporují, je to celé takové uvolněné a na pohodu. A jako bonus navíc tenhle rok vyšlo krásné počasí.

Stala se tam nějaká milá událost, která se ti vryla do paměti?

Jsou to vlastně všechny ty chvíle, když se kdokoli zastaví ve stánku Parentu, dá se s námi do řeči a zajímá ho, čím se Parent zabývá. Taky jsou hezké momenty, když se zrovna hraje, je nějaký zápas a je vidět ta přátelská atmosféra.

Vybralo se krásných 32 620 korun. Máš radost, že je to tak vysoká částka?

Úplně mě to překvapilo! Vůbec jsem nečekal, že se vybere taková částka. Dokonce byla větší než minulý rok. Mám z toho velkou radost a moc bych všem, kdo přispěli, chtěl poděkovat, protože bez nich by to prostě nešlo. Díky patří především jim.

Turnaj je již za námi. Přemýšlíš už nad příštím ročníkem? Co bys třeba vylepšil?

Určitě nad ním přemýšlím a doufám, že si pořadatelé vyberou zase Parent Project. Myslím, že vylepšit nic není potřeba. Vše fungovalo tak, jak mělo. Tedy výborně.

Za rozhovor děkuje: VERONIKA ŠIRC

Foto: PARENT PROJECT