3. ročník turnaje v integrované BOCCIE

V sobotu 23.5.2015 se uskutečnil v Nové Pace 3. ročník turnaje v integrované BOCCIE. Hned na začátku čekalo na všechny velké překvapení. Po loňské účasti Milana Baroše, letos mezi nás zavítal zástupce tentokrát druhého nejoblíbenějšího sportu u nás. Hokejista z nejmenšího extraligového města, které letos poprvé po 56 letech vyhrálo extraligový titul. Přišel mezi nás hráč Litvínova Jakub Petružálek. A co víc, přivezl sebou pohár pro vítěze extraligy a zlatou medaili. Se všemi se ochotně fotil a pohár i medaili nechal po hale kolovat (dokonce se neztratily). Následně si vyzkoušel i ostré zápasy v Boccie. Po obědě předal klukům podepsané dresy a zatím co všichni odpočívali, on povídal ale o cestě za titulem. Trpělivě odpovídal na všechny dotazy. Pak došlo na druhé kolo focení ve dresech. Strávil s námi skoro 5 hodin a musím konstatovat, že je to suprový, skromný a pohodový kluk.

Letos se zápolení v iBoccie účastnili již tradičně kromě našich kluků kamarádi z MDA RIDE a poprvé i jednatel nového partnera MDA, společnosti Okamžitá pomoc Petr Jirčík a zástupci našeho dlouholetého partnera firmy SIKA CZ, pan Zdeněk Bílek a Martin Chlad. Hráči byly rozlosování do 12 týmů s názvy, které stejně jako v minulém roce vybrali kluci. A tak se to zajímavými názvy jenom hemžilo – Ty lamy, Vyražený pojistky, Chrabří rytíři, Princezny a další. Pak už se začalo hrát. Nejdříve v základních skupinách a po obědě již vyřazovací boje. A nebyla nouze o manželské souboje. Ve čtvrtfinále došlo na velmi dramatický souboj týmu s kapitány, kteří hrají 1.ligu - Pepa Suchý a Adam Peška. O třetí místo nakonec proti sobě nastoupily týmy nejmladšího a nejstaršího kapitána a to Matýsci (Matthias Reinelt) a Chrabří rytíři (Martin Krček). Nakonec výhru vybojovali Rytíři. Ve finále nastoupili proti sobě týmy Litvínoští mistři s kapitánem Pepou Suchým a Parťáci s Danielem Grussem. A bylo na co se koukat. Nejdříve se postupně ujali vedení Parťáci 4:0 a vypadalo to na debakl favorita. Pak se ale Litvínováci probrali a postupně smazali náskok, aby nakonec otočili vývoj zápasu a vyhráli 6:4. Kromě velmi dramatické zápletky, měl zápas i pikantní příchuť. Opět proti sobě ve finále, stejně jako v 1.ročníku, nastoupili manželé. Tentokrát to byly Dvořákovi a šťastnější byl nakonec Jirka.

Za vynikající výkony všichni hráči obdrželi opět nádherné diplomy (vyrobila Ilona Krčková) a medaile, které byly vyrobeny v chráněné dílně v Nové Pace. Týmy na prvních třech místech rovněž obdrželi krásné plakety. Tým na prvním místě obdržel hlavní cenu a to kávovar od MDA RIDE. Všichni kluci kromě podepsaných Litvínovských dresů dostali památný puk na Litvínovský historický titul.

Velké díky za pomoc s uspořádáním turnaje patří opět Honzovi a Marcele Pelikánovým, Láďovi Pechovi, Jardovi Frýbovi a společnosti Sportem proti bariérám - Český ráj, který nám pomohli s celkovým zajištěním akce, včetně ubytování a jídla. Dále firmám a lidem, kteří tuto akci podpořili finančně – fy. Montáže Brož, SIKA CZ, Ing. Lenka Kroupová a samozřejmě naši partneři a kamarádi MDA RIDE. Všem moc děkujeme a už se všichni těšíme na 4. ročník.

Suchý Jozef