Psycho-rehabilitační pobyt - víkendový pro rodiny s malými dětmi říjen 2017

O víkendu 20.10 až 22.10 se v Domě rodin ve Smečně sešly rodiny s malými dětmi. Rodiče si předávali zkušenosti, děti měly vlastní program s asistenty. 

Páteční večer byl seznamovací. Sobotní dopoledne strávili rodiče s fyzioterapeutkou Markétou a její přednáškou s praktickými ukázkami: "Aby záda nebolela". Děti se bavily s Pepou a Pipi, skvělými klauny. Odpoledne děti prožily báječné odpoledne v rámci Dobrovolnického dne firmy Sanofi-Zentiva, ozdobily si vlastní draky, tvořily výrobky s podzimní tématikou, zastřílely si z kuše a shazovaly plechovky. Všichni společně jsme si opekli buřtíky. Odpoledne Anička Jánská povyprávěla o DMD setkání fyzioterapeutů v Amsterdamu, prohlédla děti a poskytla individuální konzultace. 

Celý víkend poskytovala individuální konzultace též psychoterapeutka Simona Dejdarová, kterou už rodiče znají a mají k ní důvěru. Simona si na sobotní podvečer připravila přednášku s názvem "Tajemná moc pohádek", která nás všechny nadchla. 

Celý víkend poskytovala individuální konzultace poradkyně domácí péče Markéta Vlčková. 

V neděli dopoledne jsme shrnuli strávený víkend, děti dostaly drobné dárky a školní potřeby od firmy Stabilo. Firmě Stabilo mnohokrát děkujeme.

Po obědě jsme se rozloučili a slíbili si další akci, a to opět na jaře. Velký dík, všem zúčastněným.

Fotografie si můžete prohlédnout ZDE.

Asistenční služby byly realizovány díky podpoře NF Avast

Pobyt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví