Psycho-rehabilitační pobyt - týdenní "Pánská jízda" 2019

Dne 22. - 29. června 2019 se několik našich tatínků se syny vydalo na Slovensko. Na základnu ve Starém Smokovci ve Vysokých Tatrách dorazila téměř celá expedice pohromadě kolem 17. hodiny. Ubytovaní jsme byli ve dvou bezbariérových apartmánech penzionu Reitmayer, kde jsme už v minulosti byli, a tak jsme se vraceli ke starým známým. Program byl velmi bohatý, protože lidé v Tatrách se už dokázali lidem na vozíčku přizpůsobit. 

Povedlo se nám uskutečnit několik zajímavých výprav. První byla návštěva Muzea TANAPu v Tatranské Lomnici. Následoval výjezd lanovkou na Hrebienok a následný výjezdo-výšlap k Rainerově chatě.  Nechyběl ani výlet zubačkou na Štrbské pleso a vycházka kolem něj. Expedice na Skalnaté pleso, kde jsme využili nejen auto a chůzi/jízdu, ale vyjeli jsme i lanovkou vzhůru pod Lomnický štít. To vše za velmi jasné celodenní viditelnosti, což je velká vzácnost, protože se to prý stává pouze 3x za rok. Zvládli jsme i koupačku v termálním parku Vrbov. Navštívili jsme i Chodník korunami stromů v Bachledově dolině. A celý pobyt jsme zakončili návštěvou Ski muzea v Tatranské Lomnici. 

Dále jsme zabalili a vydali se na dlouhou cestu domů. Nadšení a plní zážitků, které měly třešničku na dortu v podobě hezkého počasí. 

Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí 

Pobyt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví