Psycho-rehabilitační pobyt - Celorepublikové setkání rodin 2019

Po roce opět v Líchovech, v RZ Prosaz. Krásné zakončení léta. Pohoda. O děti se starali báječní asistenti. O dobré počasí vyšší moc. Rodiče probírali všední radosti i strasti. Někdo konzultoval svoji situaci i s přítomnou fyzioterapeutkou, ergoterapeutkou a psycholožkou. Všichni se dozvěděli, které věci se aktuálně řeší. S čím může pomoci PARENT PROJECT, s čím zase jiné instituce. Fyzioterapeutka Anička nám navíc dala praktickou přednášku, jak používat vertikalizační stojan tak, aby jeho efekt byl co největší.

Bylo to zase moc fajn. Víkend utekl mrknutím oka, obzvláště když sobotu zpestřil příjezd motorkářů z MDA RIDE. Jako každý rok i letos nám přivezli smlouvy. Výtěžek z akce jde z převážné části do rodin. Celkem se rozdělilo 814 000 korun, což pokrylo 44 individuálních projektů na kompenzační pomůcky, rehabilitace, terapie, asistence apod. To je fantastické a neskutečné. Naše rodiny tak mají letos zase o jednu starost méně. Nesmírně si této pomoci vážíme, oceňujeme ji a jsme rádi, že to všichni ti úžasní lidé z MDA RIDE pro nás dělají.

Měli jsme také jednu velmi milou návštěvu, paní Annu Strnadovou z organizace Život dětem. Přijela nás pozdravit a podívat se, jak se nám daří. Moc si toho vážíme. Život dětem pomáhá mnoha našim rodinám a jejich práci je penězi neocenitelná.
Jak už je zvykem, každý rok vítáme motorkáře v maskách.  A ani letos tomu nebylo jinak. Tématem byly pohádkové postavy. Ani motorkáři nelenili a převlékli se.  Občas jsme je ani nemohli poznat. Všichni byli velmi kreativní a většina nepřehlédnutelná. Kdo šel okolo, nestačil se divit, kde se všichni ti indiáni, shrekové, batmani, rambové a marfuši vzali. Více než slova to dokáží popsat fotky.
Moc nás všechny mrzí, že víkend rychle utekl a my se zase rozjeli do našich domovů. Určitě se potkáme zase za rok. Jsme moc rádi, že na akci přijely také nové rodiny. Budeme se těšit na další.
Podpořeno z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí 
Pobyt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví